Ons doel is liefde en belangstelling kweken voor het beiaardspel in het algemeen en voor het spel op de Bossche beiaarden in het bijzonder.
's-Hertogenbosch is twee bijzondere beiaarden rijk die in 2003 en begin 2004 zijn gerestaureerd.

Om beiaard en beiaardmuziek te promoten organiseren wij elk jaar een "beiaardweek" rond Hemelvaart.
Op de twee beiaarden van de stad wordt dan een afwisselend en ook vernieuwend programma aan het publiek aangeboden. Meestal wordt ook nog een mobiele beiaard ingezet, opdat ook op andere plekken van beiaardmuziek genoten kan worden.

Ondernemers, instellingen en andere geïnteresseerden vragen wij om de beiaard van de Sint-Jan één of meerdere zomerconcerten op zaterdagmiddag te sponsoren. De sfeer en gezelligheid van het beiaardspel maken de stad zo nog aantrekkelijker voor het winkelend publiek.

De Bossche beiaardstichting heeft een Club van Vrienden van de Bossche Beiaarden opgericht. Voor een klein bedrag kan men "Vriend" worden. De opbrengsten hiervan worden ingezet voor de Bossche Beiaardweek.